Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Je městem vystavěným na kopcích okolo členité a hluboko do pevniny zařezané zátoky Sydney Harbor. V jeho okolí se rozprostírají rozlehlé národní parky, romantické zátoky, pláže i slavné parky, kde si budete moci odpočinout od ruchu, který neustále pulzuje v centru této metropole. Seznamte se s okouzlující Sydney.

O Sydney se říká, že je světovým centrem umění, módy, kultury, zábavy, vzdělávání a turismu.


Už tyto atraktivní přívlastky Vás tedy nenechají na pochybách, že pokud chcete zažít nezapomenutelnou dovolenou, měli byste se vydat právě sem!

Město se nachází na východním pobřeží Austrálie u Tichého oceánu a do vínku dostalo až na 70 přístavů a pláží. Těšit se tedy můžete na romantické okolí, které si bezvýhradně zamilujete!

O této australské metropoli je známo, že hostila mnoho různých festivalů a také několik sociálních a kulturních akcí. Nelze se tedy divit, že byla zvolena 9. nejmodernějším městem světa, které se stalo domovem stovek módních domů. Zapomeňte tedy na představu, že kolem Vás budou pobíhat klokani a původní obyvatelé zvaní Aboriginci. Sydney je městem luxusu, zábavy, nádherných památek a pestré fauny a flóry. Nic víc a nic míň!

Největší pýchou a dominantou Sydney je bezesporu dechberoucí Opera House, která byla roku 1956 navržena dánským architektem Jorn Utzonem. Od roku 2007 se tato slavná památka nachází na seznamu UNESCO. Další chloubou Sydney je 305 metrů vysoká Sydney Tower, která je nejvyšší volně stojící stavbou v Sydney a druhou největší stavbou v celé Austrálii. Kromě toho je i druhou nejvyšší vyhlídkovou věží na jižní polokouli.

Pokud toužíte po zábavě, vydejte se do okolí Darling Harbour, kde se nachází například Sega-World-Park, Panasonic IMAX Theatre i muzeum lodí. Po náročném dni si pak budete moci odpočinout v proslulých Royal Botanic Gardens nebo na Bondi Beach, která je jednou z nejpopulárnějších pláží v Sydney. Dopřát si zde budete moci nejen odpočinku, ale také trochy adrenalinu v podobě surfaření. Dalším velmi oblíbeným sportem v Sydney je kriket, takže neváhejte a rozhodně si jej zkuste zahrát!



Abyste v Sydney zažili ideální dovolenou se vším všudy, rozhodně musíte vyzkoušet některou ze zdejších gastronomických pochoutek. Oblíbené jsou tady především mořské plody a hovězí maso. Ovoci pak vévodí čerstvá papája, mango a nebo mučenka. Za nákupy jednoznačně vyražte do obchodního domu Queen Victoria Building a nebo do nákupní pasáže The Strand Arcade, která se nachází v George Street, a pořídíte tady především ozdoby a sklo.

Ať už vyrazíte do této moderní metropole v jakémkoliv ročním období, můžete se těšit jednak na příjemné počasí, ale také na různé kulturní akce, které se v Sydney každoročně pořádají. Od zábavy můžete na chvíli utéct do víru památek a umění a nezapomenutelnou dovolenou pak už skvěle podtrhne odpočinek, který můžete absolvovat na plážích, v parcích či v apartmánech u pobřeží. Užijte si originální dovolenou plnou výletů, krásné architektury a specifické kultury. Pojďte spolu s Cestovním portálem objevit přednosti hrdé metropole jménem Sydney!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist