Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

New York

Říká se o něm, že je světovou metropolí televize, reklamy, hudby a harlemské renesance. Je domovem nesmírného množství majestátných mrakodrapů, které se tyčí takřka až do nebe, a také slavného Brooklynu či Empire State Building.

Pokud se sem vydáte, pravděpodobně Vás přivítá 46 metrů vysoká Socha svobody. Ano, tohle všechno dostalo do vínku jediné město na světě – dechberoucí a krásami oplývající New York.


Pokud máte v úmyslu strávit pestrou dovolenou, během níž se nebudete nudit ani na vteřinku, pak by Vaše kroky měly směřovat právě do tohoto města, které je často nazýváno také jako The big apple.

Co Vám tedy může New York, který byl založen Nizozemci v roce 1625, nabídnout? Vězte, že toho není opravdu málo. Vždyť právě toto největší město Spojených států má celosvětový vliv v oblasti médií, politiky, vzdělání, ale také v umění, zábavě, módě a reklamě. Dalo by se tedy zjednodušeně říci, že právě 1214,4 km2 rozlehlý New York diktuje takřka celé planetě aktuální trendy hned v několika oblastech společenského života.

Kam byste se tedy měli vydat ihned poté, co se do této metropole ležící na severovýchodě USA, dostanete ? Abyste stihli na vlastní oči spatřit všechna atraktivní zákoutí a proslulá místa New Yorku, museli byste zde strávit nejméně měsíc. Jedná se totiž o opravdu bohaté město, kterému bylo dáno do vínku nespočet krásných památek, míst i architektonických skvostů. Na své si tady přijdou nejen milovníci divokého nočního života, kdy patrně ze všech koutů uslyšíte rytmy hip-hopu, punku či salsy, ale také ti, jež rádi obdivují různorodou architekturu. Ta je v New Yorku sice v drtivé míře postavena na vysokých mrakodrapech, avšak objevíte tu i budovy vystavěné především v novogotickém stylu.


Pokud jste skalními fandy baseballu, pak byste rozhodně neměli minout čtvrť Bronx, kde sídlí domovský stadion týmu New York Yankees. Sídlí tady také proslulé Bronx Zoo, které je považováno za největší metropolitní ZOO v USA. V případě, že zatoužíte po odpočinku a nebo zajímavé podívané, Vaše kroky by měly mířit i do Manhattanu. Jedná se sice o nejhustěji osídlenou část města, ale zároveň v sobě skrývá jeden z největších drahokamů New Yorku – Central Park. Když už se budete v této části města nacházet, byla by škoda neprohlédnout si z bezprostřední blízkosti také sídlo OSN, proslulé divadlo Brodway či Madison Square Garden.

Jestliže jste fanoušky současné hudby, jistě Vám neunikla skutečnost, že právě New York je domovinou kapel jako The Strokes, Interpol či Scissors Sister, které čas od časů zavítají i do naší vlasti. Největší kulturní pýchou města je pak beze sporu Metropolitan Opera.

Pokud vyhládnete, určitě nezapomeňte ochutnat vyhlášené pochutiny, jako jsou například tvarohové koláče, newyorská pizza, falafel, kebaby a samozřejmě hot-dogy a preclíky. To vše můžete zapít vychlazenou Colou s ledem, která je k dostání takřka na každém rohu.

Jak tedy můžete vidět, jedná se skutečně o město, které je tepajícím srdcem Spojených států. Nuda je slovo, které zdejší obyvatelé neznají! Vydejte se i Vy s Cestovním portálem poznat jinou kulturu, památky i gastronomii. Podlehněte nespoutanosti a kulturní pestrosti New Yorku. Nezapomenutelnou dovolenou máte díky našim zájezdům na dosah. Stačí tedy pouze jediné – kontaktovat nás a vyčkat na datum odletu…



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist