Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Buenos Aires

Buenos Aires je nejkrásnější město Jižní Ameriky, které dostalo do vínku slavný prezidentský palác Casa Rosada, nejslavnější argentinský přístav a také nádhernou okolní přírodu, která Vás jednoduše uchvátí. Pokud se do tohoto hlavního města Argentiny vydáte, rozhodně nebudete litovat.

Poznáte tady totiž nádhernou architekturu, která je pro Jižní Ameriku tolik příznačná, stadion, kde zažíval své největší úspěchy slavný Maradona i další nádherná místa, která jednoznačně stojí za návštěvu.

Nač se tedy můžete v Buenos Aires těšit? Mnoho z Vás možná tuto metropoli chápe jako centrum telenovel. Avšak to rozhodně není jediné, čím se může město pyšnit. Skrývá ve svých útrobách totiž mnohem významnější poklady.

Když se řekne Buenos Aires, měla by se Vám vybavit například proslulá náměstí Plaza de Mayo či Plaza del Congreso. Na prvním jmenovaném náměstí budete moci obdivovat nádhernou Metropolitní katedrálu i budovu Cabildo, která dnes slouží jako muzeum. Na druhém zmíněném náměstí se pak můžete těšit na budovu Národního shromáždění a také na pomník Dvou kongresů.

V Buenos Aires se nachází také velké množství muzeí. Za návštěvu rozhodně stojí například Národní muzeum, kde můžete obdivovat například umělecké skvosty od Vincenta Van Gogha či Muzeum výtvarného umění. Zajímáte-li se o historii a umění, určitě si zajděte do čtvrti San Telmo, kde můžete na každém kroku potkat nějakou tu tvůrčí duši. Zároveň je zde i několik zajímavých míst k vidění – například Farnost S. Pedro Gonzáles Telmo, která byla vystavěna v 18. století, Tržnice San Telmo či Case de Castagnino, tedy dům malíře J.C. Castagnina.

Pokud do Buenos Aires cestujete i s dětmi, právě pro Vás je zde čtvrť Palermo, kde se nachází jednak zoologická a botanická zahrada, ale také planetárium, dostihová dráha a růžový sad. O zábavu tedy budete mít během Vašich toulek v této metropoli rozhodně postaráno.

Pánové si zcela jistě nenechají ujít návštěvu čtvrti La Boca, kde se nachází jeden z nejslavnějších argentinských fotbalových stadionů. Pokud si chcete pochutnat na vynikajících pokrmech, v kterých ucítíte vliv Itálie, Německa i Francie, pak určitě nezapomeňte ochutnat směs Locro a nebo kořeněnou klobásu. To vše pak můžete zapít lahodným vínem.



Být v Buenos Aires a nezatančit si vášnivé tango? Tuhle příležitost si nesmíte nechat ujít! Avšak v ulicích této metropole můžete zaslechnout i rytmy techna a elektroniky, takže si přijde na své určitě každý z Vás!

Buenos Aires je zkrátka okouzlující město, které je doslova přeplněno nádhernými památkami, zajímavými čtvrtěmi a to vše je protkáno rytmy tanga, techna a vůní zdejších pochutin. Neváhejte tedy a vydejte se spolu s námi do tohoto divoce tepajícího srdce Argentiny! Určitě nebudete litovat!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



2 komentářů k článku “Buenos Aires”

  1. Kateřina 18.11.2010 v 20:01

    Díky, tohle je fakt super, alespoň o mém nej městě vím ještě něco navíc, fakt díky.. :-)

  2. Já bych se tam jednou taky chtěla podívat.


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist