Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Rio de Janeiro

Je nejznámějším místem Jižní Ameriky. Je synonymem pro okázalé karnevaly, rytmickou sambu a také pro nádherné pláže s bílým pískem. Seznamte se, prosím, s druhým největším brazilským městem – Rio de Janeirem.

Rio de Janeiro je jedinečné hned kvůli několika aspektům. První velkou výhodou je již jeho atraktivní poloha. Tato světová metropole totiž leží mezi mořem a nádhernými majestátnými horami.


Už tato skutečnost tedy napovídá, že tady zažijete opravdu nezapomenutelné chvilky. A která místa byste rozhodně neměli vynechat?

V první řadě určitě musíte na vlastní oči spatřit gigantickou sochu Ježíše Vykupitele, která je umístěna na hoře Corcovado a shlíží na celé Rio de Janeiro. Na vrchol hory se můžete dostat vláčkem, který jede přes Národní park Tijuca, takže můžete spojit příjemné s užitečným.

Dále byste se měli lanovkou určitě vydat na skalnatou horu Homole cukru. Naskytne se Vám totiž vskutku nádherný pohled na město, který se ničemu jinému nevyrovná. Ostatně, kdo z Vás by nechtěl pozorovat malebné ostrůvky a ruch města z výšky? Jedná se opravdu o ojedinělé zážitky, které si nesmíte nechat ujít.

Být v Rio De Janeiru a nenavštívit Copacabanu? To by bylo skoro trestné! Jednoznačně jde totiž o nejslavnější a také o nejhlučnější část města. Je lemována stovkami hotelů a také stejnojmennou pláží. Těšit se můžete na čistý písek a nádherné pobřeží, jenž je přeplněno kiosky a ztepilými palmami, v jejichž stínu můžete najít úkryt před pálícím sluncem.

Především pánové si jistě neodpustí návštěvu Maracaná, největšího fotbalového stadiónu světa, který pojme až 120 000 fanoušků. Brazilský fotbalový zápas je opravdovým zážitkem, jde totiž o monstrózní show, která je plná emocionálního vypětí.



Rio de Janeiro rovná se karnevaly. Z toho důvodu jistě neminete místo zvané Sambódromo, kde každoročně tato tradiční brazilská atrakce probíhá. Pokud do této metropole cestujete i se svými potomky, udělejte jim radost a navštivte zdejší botanickou zahradu, která je domovem rozmanitých rostlin pocházejíc ze čtyř různých kontinentů.

Pokud jste do Ria přijeli i za odpočinkem, jste tady skutečně správně! Pláže jako Angra dos Reis, která je mimo jiné i rájem potápěčů, Búzios či Cabo frio tady čekají přímo na Vás.

Rio de Janeiro je stejné jako karnevaly, které se tady odehrávají – pestré, rozmanité a zábavné! Jakmile jej jednou navštívíte, naprosto beznadějně se do něj zamilujete. Proto neváhejte a vydejte se s Cestovním portálem do této jihoamerické metropole, kde pojem jako je nuda neznají! Zábavu si tady užijete takřka kdykoliv. Rio de Janeiro je totiž město, které nespí!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist