Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Když se řekne Paříž, snad každý z nás si vybaví romantické město, jenž je pýchou jednoho jediného evropského města – božské Francie. Kdo by toto skvostné hlavní město neznal? Nikdo takový snad ani neexistuje. Vždyť jde o jednu z nejkrásnějších metropolí světa, kde se narodila například proslulá šansoniérka Edith Piaf.

Paříž své vznešené jméno nejspíše získala podle keltsko-galtského slova parios, znamenající „kotel“.


Tento ekvivalent však ani trochu nevystihuje její krásy, kterými ve skutečnosti oplývá. Paříž totiž dostala do vínku množství památek, které každoročně lákají tisíce turistů ze všech koutů světa.

Největší pýchou romantikou prosycené Paříže je bezesporu majestátná Eiffelova věž, která dosahuje výšky neuvěřitelných 324 metrů! Není tedy divu, že tuto unikátní památku ročně navštíví až 6 miliónů zvědavců. Další hojně navštěvovaným monumentem je například Vítězný oblouk, který nechal postavit sám Napoleon Bonaparte, coby znak své moci a vítězství v krutých bitvách. Tato monstrózní stavba se nachází uprostřed náměstí Place Charles de Gaulle a je tedy dominantou bulváru Avenue des Champs-Elysées. Vítězný oblouk však neuchvacuje pouze milovníky architektury, ale také spisovatele. Ostatně spisovatel Erich Maria Remarque sepsal stejnojmenný román, který se proslavil po celém světě.

Honosná Katedrála Notre-Dame, jež je známá také pod názvem Chrám Matky Boží, se zase stala inspirací pro světoznámého spisovatele Viktora Huga. Co můžete v této literárně známé památce vlastně obdivovat? V první řadě je třeba zmínit, že se jedná o jednu z nejkrásnější památek vystavěných v gotickém stylu na světě. Už tedy samotná architektura Vás může okouzlit. Vaší pozornosti však jistě neuniknout ani nádherné sochy a pět zvonů, které se skrývají v tajuplné věži katedrály.

Když už se budete prodírat uličkami a bulváry nádherné Paříže, jistě byste neměli opomenout navštívit Baziliku Sacré-Coeur, světoznámé muzeum Louvre a také třeba uměleckou galerii Musée Picasso, která ve svých útrobách skrývá tisíce děl od malířského velikána Pabla Piccasa.



Samozřejmě, že pýchou Paříže nejsou pouze romantikou zahalená historická místa a památky. Vždyť kdo by si nechal ujít možnost navštívit v Paříži světoznámý kabaret Moulin Rouge? A který muž by nechtěl na vlastní oči spatřit expozice závodních speciálů značky Renault v L´atelier Renault? Příjemně strávený pobyt v překrásné Paříži pak můžete završit návštěvou kulturního centra a muzea zvaného Centre Georges Pompidou.

Pokud do Paříže nebudete cestovat pouze se svou drahou polovičkou, ale také se svými potomky, rozhodně byste neměli vynechat návštěvu Disneyland Paris, který je obdobou stejnojmenného kalifornského zábavního parku. Pokud budete ochotni na chvíli opustit atraktivní dámu Paříž, určitě se nezapomeňte vydat do Park Asterix, jenž je považován za jeden z nejbláznivějších tématických zábavních parků v Evropě a nebo do Aquaboulevard, který se pyšní celoročním provozem. Obě zajímavá místa však leží několik kilometrů od této metropole.

Všechny ženy a dívky jistě zamíří do Muzea vůní, které se věnuje těm nejlepším vůním světa a leží jen několik kilometrů od pařížské metropole, ve Versailles. Paříž je nazývána jako poutní místo gurmánů, takže se při obdivování památek nezapomeňte na chvíli zastavit a ochutnat například tradiční francouzská vína a nebo sýry.

Paříž je městem, které Vás s největší pravděpodobností naprosto uchvátí. Jakmile jednou její krásy spatříte na vlastní oči, zamilujete se na první pohled. Žádná jiná metropole totiž není tak romantická jako sladká Paříž. Neváhejte tedy a vydejte se i Vy do města lásky, kde takřka na každém rohu potkáte davy zamilovaných párů. Cestujte s Cestovním portálem a my Vám tento sen splníme!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , ,



Zatím 1 komentář k článku “Paříž”

  1. Vánoční Paříž | CestovníPortál.cz 10.11.2010 v 04:34

    [...] dokonale dokreslí romantickou vánoční atmosféru. Vězte nebo ne, tohle opravdu není vtip. Paříž v sobě skrývá romantickou duši, kterou ráda vystavuje na obdiv i během vánočních svátků. [...]


Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist