Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Londýn

Je městem mnoha tváří. Je metropolí Velké Británie, v které se snoubí klasické památky s moderní a okázalou architekturou, která Vás jednoduše okouzlí. Je domovem usedlých lordů s futuristickým smýšlením, ale také mladé a rozverné generace, která ve volných chvílích zajde za zábavou do místních klubů a nebo na zápas či koncert do gigantického Wembley.

Je rodištěm královny Alžběty II, Eltona Johna i Davida Beckhama. Tím vším se může pyšnit jediné město na této planetě – úchvatný Londýn!

Říká se, že kdo je unaven Londýnem, je unaven životem. Už toto přísloví je tedy hmatatelným důkazem toho, že se tato metropole právem řadí mezi nejkrásnější města světa. Vždyť, kde jinde byste se mohli odvést v červeném patrovém autobusu, projít se po slavném Tower Bridge či sledovat ubíhající minuty u majestátného Big Benu?

Londýn je zkrátka město, jenž je obestřeno jedinečnou atmosférou, která je prosycena zvučným akcentem domorodců a také vůní jídla fish and chips.

Abyste důsledně poznali všechny pýchy Londýna, museli byste zde strávit nejméně půlku života. Toto město ležící na slavné řece Temži je totiž doslova přecpáno atraktivními místy, které stojí za to vidět. Hlavní město Velké Británie totiž dostalo do vínko nejen nádhernou architekturu, ale také rozlehlé parky, náměstí, muzea a také atrakce. Tak tedy, pojďme nyní některé dominanty města společně navštívit.

Pokud jste do Londýna přijeli pouze za památkami, pak budou Vaše první kroky zřejmě směřovat ke Katedrále svatého Pavla, která se nachází v obvodu zvaném City. Tento architektonický skvost byl postaven v 17. století a je sídlem arcibiskupa. Dále byste si určitě neměli nechat ujít možnost spatřit na vlastní oči hrad, který se mocně tyčí nad Temží a v jeho útrobách se skrývají korunovační klenoty a také obrovská sbírka zbraní. Ano, jak asi tušíte, hovoříme o Tower Of London, který hlídá 42 strážců a také devět havranů. Snad nikdo si neodpustí návštěvu sídla královny, Buckingham Palace. Pokud byste rádi viděli rituál výměny stráží, pohybujte se poblíž paláce okolo půl dvanácté dopoledne.



Jakmile na tepající Londýn padne tma, jeho největším skvostem je jednoznačně osvícený Houses of Parliament, který leží na severním břehu Temže. Avšak kromě obhlédnutí obou sněmoven byste se měli zaměřit také na Westminster Hall a nebo na Victoria Tower, kde je uskladněno přes milion zákonů! Hon za nejkrásnějšími památkami světa pak můžete uzavřít ve Westminster Abbey, kde jednak na věky odpočívají slavní britští panovníci, ale také se zde konají korunovace a další slavnostní obřady.

Avšak Londýn není pouze synonymem pro dechberoucí památky, ale také pro zábavu a rušný život. Proto rozhodně nesmíte vynechat Picadilly Circus, jedno z nejznámějších londýnských náměstí, pro nějž je typická především nepřehlédnutelná neonová reklama a také nepřetržitý ruch. Milovníci diskuzí a také okázalých koncertů se jistě přijdou podívat do Hyde Parku, kde můžete veřejně vyjádřit svůj názor na proslulém Speaker’s Corner.

Za nákupy jistě vyrazíte do Oxford Street. Adrenalin v krvi se Vám zaručeně zvedne, pokud se rozhodnete vyzkoušet světoznámou atrakci London Eye. Toto 135 metrů vysoké vyhlídkové kolo stojí nedaleko Westminster Palace a jeho vrcholek nabízí nevídaný pohled na toto kosmopolitní město. Romantické chvilky naopak můžete zažít na Trafalgar Square, kde budete obklopeni stříkajícími fontánkami a poletujícími holuby.

O krásách Londýna se toho napsalo již mnohé. Avšak žádná slova nedokáží přesně vylíčit všechny přednosti této světové metropole. Musí se zkrátka spatřit na vlastní oči. Proto neváhejte a vydejte se spolu s Cestovním portálem do srdce Velké Británie. Jistě si jej zamilujete jako miliony dalších lidí z celého světa!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , ,



Comments are closed.

Přidej komentář k článku



CZIN.eu
TOPlist