Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Řím je často nazýván jako „věčné město“. Nutno dodat, že si tuto přezdívku již přes dva tisíce let stará metropole vysloužila zcela právem. Honosný Řím, který leží v krajině Campagne di Roma, se totiž může pyšnit nejednou impozantní památkou.

Na co se tedy můžete v Římě, který se v dávných dobách podle pověsti rozkládal na sedmi pahorcích, těšit?


Zjednodušeně řečeno třeba na labyrint spletitých a pizzou provoněných uliček, na majestátné památky a také na romantiku, která na Vás dýchne takřka na každém rohu. Ostatně, když si slovo Roma přečtete odzadu, zjistíte, že vznikne slovo Amor, tedy láska. Je to náhoda a nebo cíl? My bychom se přikláněli spíše k druhé variantě!

Ačkoli byl Řím v minulosti zmítán krutými boji, ani to mu neubralo na hrdosti, s kterou světu prezentuje své největší dominanty. Co konkrétně máme na mysli? Například hrdé Koloseum, takřka plně zachovaný chrám Pantheon nebo zbytky Fora Romana, které jsou vzpomínkou na dobu starověku. Nemůžeme však opomenout zmínit ani mohutné Caracallovy lázně či Andělský hrad, jenž byl vybudován na pravém břehu Tibery a v minulosti sloužil například jako mauzoleum či papežská pevnost. Dnes v něm sídlí muzeum zaměřující se jednak na historii budovy, ale také samotného města.

Velkou pýchou této metropole jsou také fontány, které zde byly budovány již od dob starověku. Mezi nejznámější fontánu se řadí bezesporu Fontána di Trevi, která je opředena tajemnem. Traduje se totiž, že když do ní vhodíte minci, splní se Vám Vaše přání.

Když se řekne Řím, většina z Vás si jej pravděpodobně spojí s křesťanstvím. Proto zřejmě nikoho příliš nepřekvapí skutečnost, že tady můžete naleznout nepřeberné množství kostelů a chrámů, a to včetně velkolepých bazilik a podzemních katakomb. Mezi ty nejznámější z nich se určitě řadí proslulá pětice zahrnující baziliku sv. Petra, baziliku sv. Jana v Lateránu, baziliku Panny Marie Větší, baziliku sv. Petra za hradbami a baziliku sv. Vavřince za hradbami.



Pokud se skutečně rozhodnete vydat objevovat krásy Říma, rozhodně byste neměli vynechat návštěvu jeho největší dominanty – Kapitolu. Jde o největší a zároveň nejslavnější římský pahorek, který je symbolem moci starověkého Říma. Další Vaše kroky by pak měly směřovat na náměstí Piazza di Spagna, kde se můžete projít po Španělských schodech a nebo se pomodlit v kostele Trinità dei Monti. Objevování římských krás byste pak měli rozhodně zakončit ve Vatikánu, který je sídlem Svatého stolce.

Avšak Řím není pouze domovem obrovského množství nádherných památek, ale také metropolí, pro níž jsou typické ucpané silnice, netolerantní řidiči a temperamentní Italové, kteří milují zábavu. Připravte se tedy na permanentní shon, který je v římských ulicích na denním pořádku. Trochu klidu si však zcela jistě užijete ve stylových restauracích, kde Vám rádi naservírují chutnou pizzu, těstoviny, bruschettu či zmrzlinu. Samozřejmě, že ochutnávka červeného vína je skutečným požitkem, který si musíte dopřát i Vy!

Spisovatel J.W. Goethe se nechal slyšet, že Řím je svět. A nutno dodat, že v tomto jednoduchém sousloví dokonale vystihl charakter této jedinečné metropole! Neváhejte tedy a poznejte díky zájezdům s Cestovním portálem její přednosti i Vy!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist