Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Je sídlem japonského císaře a jeho název v překladu znamená Východní hlavní město. Je obestřeno vládními budovami, císařským palácem, výškovými budovami i všudypřítomnými neonovými reklamami. Jeho pýchou jsou zelené oázy v podobě striktně upravovaných zahrad a parků. Je místem konání mnoha festivalů a nikde jinde se nedá tak skvěle nakoupit, jako tady… Zkrátka, seznamte se s Tokiem!



Tokio, ležící na ostrově Honšú, je právem považováno za jedno z největších světových velkoměst. Aby také ne, vždyť je prosperujícím, přelidněným, pulzujícím, tavícím kotlem japonské a západní civilizace. Jsou zde soustředěna významná divadla, univerzity, muzea i tisíce chrámů. A to vše je ovinuto nekončícím luxusem, který je pro tuto proslulou metropoli tolik příznačný!

A co přesně byste tady měli navštívit? To si povíme v následujících řádcích! Snad každá světová metropole má ve vínku nějakou chloubu. Ne jinak je tomu ani v případě Tokia. Proto byste se měli vydat do čtvrti Minato, které vévodí majestátná Tokyo Tower. Její design byl inspirován pařížskou Eiffelovou věží a její výška dosahuje takřka 333 metrů. Není tedy divu, že je obklopena pouze nižšími budovami.

Jednou z nich je například Kókjo, tedy císařský palác. Musíme Vás ovšem zklamat. Palác není veřejnosti přístupný a výjimkou jsou pouze Východní zahrady, které jsou dostupné po celý rok. Když už se budete nacházet ve čtvrti Minato, určitě byste neměli minout buddhistický palác Zōjō-ji.

Pokud milujete přírodu, návštěva některé z japonských zahrad je takřka nutností. Doporučujeme například Hama Rikyu zahradu, která je považována za jednu z nejhezčích zahrad Tokia, a nebo Kiyosumi zahradu, kde se mimo jiné nachází i jezero, ve kterém žije až 10 000 kaprů. Jakmile budete dostatečně nabaženi zdejší zelení, neotálejte a vydejte se do svatyně Meiji, která je pojmenována po císaři Meiji. Svatyně je složena ze dvou hlavních oblastí, Naien a Gaien, v kterých můžete spatřit například nástěnné malby či sportovní vybavení.



Jestliže budete chtít jít ve večerních hodinách za zábavou, k těmto účelům Vám plně poslouží centrum Shinjuku, kde se nachází kina, restaurace, bary i obchodní domy. V případě, že nebudete „společensky unaveni“, můžete se nabažit nejen Tokia, ale také nádherných míst, které leží kousek odtud. Na mysli máme například nádherný Národní park Nikkó, jehož součástí jsou impozantní vodopády, sopky i chrámy. O nádhernou podívanou tedy rozhodně nebude nouze!

Jak vidíte, Tokio je metropole, v které se nebudete nudit ani vteřinu. Je totiž městem, které nikdy nespí. Má svou osobitou kulturu, gastronomii i způsoby stolování. Neváhejte tedy a pojďte společně s námi zažít nezapomenutelnou dovolenou do Země vycházejícího slunce. Garantujeme Vám, že v této metropoli zažijete naprosto nezapomenutelné okamžiky, které si budete chtít (nejen jednou) zopakovat!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist