Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur je metropole, jež si díky svému názvu vysloužila přezdívky jako „blátivá zátoka“ či „blátivé město“. Avšak v případě tohoto hlavního města Malajsie tyto přezdívky ani trochu nevystihují jeho charakter. Právě naopak.

Kosmopolitní Kuala Lumpur je totiž považováno za jedno z nejmodernějších měst Jihovýchodní Asie. Snad i díky tomu můžete v souvislosti s touto metropolí slýchat, že se jedná o město budoucnosti.


Kuala Lumpur bylo založeno roku 1860 na soutoku řek Klang a Gombak. Ačkoli jeho historie sahá teprve do nedávné minulosti, město se může pyšnit rychlým rozvojem a dobrou prosperitou. Ostatně, v kterém jiném malajském městě byste mohli se zatajeným dechem pozorovat nádherné mrakodrapy, které se mohou pyšnit moderní architekturou, nebo nejvyšší dvojitou budovu světa? Ne nadarmo je tedy toto město považováno za jediné globální velkoměsto v celé Malajsii.

Čím Vás tedy může Kuala Lumpur, jehož prosperita staví především na čínských obchodnících a na nedalekém Singapuru, uchvátit? Vězte nebo ne, není to zrovna málo. Jakmile přistanete na letišti Kuala Lumpur International Airport, zřejmě vydechnete nadšením. Bude Vás totiž obklopovat luxus a moderní výdobytky 21.století! Jakmile se z údivu vzpamatujete, měli byste se vydat na průzkum, jaké další skvosty v sobě Kuala Lumpur skrývá.

V první řadě se jistě zastavíte u Petronas Twin Towers. Jedná se o 452 metrů vysoké budovy, které jsou považovány za nejvyšší budovy světa. Dvoupatrový Skybridge, který se tyčí ve 170 metrech nad zemí mezi věžemi, je pak skutečným unikátem. Vaši pozornost si rozhodně zaslouží i 421 metrů vysoká televizní věž Menara, která získala mezi nejvyššími televizními věžemi bramborovou medaili.

Pokud milujete umění, v Kuala Lumpur si jednoznačně přijdete na své. V Muzeum Negara budete moci obdivovat exponáty, které souvisí s historií, kulturou, tradicemi, řemesly a faunou a flórou této metropole. O ojedinělé zážitky tedy opravdu nebude nouze. Naopak v Balai Seni Lukis Negara budete moci obhlédnout obrazy, sochy, batiky a jiné práce známých malajských umělců. K vidění je zde až 2 500 exponátů.



Jestliže milujete chrámy a kostely, neměli byste si nechat ujít návštěvu hlavního hinduistického chrámu v zemi, Sri Mahamariamman Temple. Jeho střechy a stěny jsou opatřeny pestrobarevnými soškami nejrůznějších hinduistických božstev. Do chrámu musíte vstoupit bosí a po odchodu je dobré zanechat zde symbolický příspěvek.

V případě, že do Kuala Lumpur cestujete s dětmi, doporučujeme Vám návštěvu Batu Caves, tedy jeskyně, která je součástí jeskynního chrámu. Upozorňujeme však, že ke komplexu budete muset zdolat 272 schodů. Proto bude možná optimálnější výlet do Butterfly Park, který je domovem až 6 000 motýlů.

Za nákupy pak můžete vyrazit například do Chinatown, která sousedí s Central Market a je proslulá především svými čajovými obchůdky a pouličním prodejem, který má taktéž své neotřelé kouzlo. Relaxaci po náročném dni si můžete dopřát na náměstí Merdeka Square.

Kuala Lumpur patří tedy bezesporu k nejzajímavějším městům v celé Malajsii. Nabízí turistům široké spektrum nevšedních zážitků: hinduistické či čínské chrámy s tradičními rituály, krásné mešity, moderní výškové budovy, skvělou místní kuchyni a samozřejmě i širokou možnost nákupů. Proto neváhejte a vydejte se s Cestovním portálem do této lákavé metropole i Vy!



_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů od CestovniPortal.cz

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist